איטום הפסקות יציקה
איטום "הפסקות יציקה" נקרא כך משום שהוא משמש לצורך אטימת החיבור שבין שתי יציקות בטון אשר נוצקו במועדים שונים.
עצר מים מ- PVC
נהוג למדוד את כמות העומס הצפוי בפרמטרים של לחץ המים שיופעל על האיטום. לחץ זה משתנה בהתאם לעומקו של המבנה התת קרקעי וככל שעומקו יהיה גדול יותר, כך יגדל לחץ מי התהום. לפיכך נמדד הלחץ על פי כמות המים הלוחצת על החומר. לדוגמא – עצר PVC בעובי של 4 מילימטר יכול לשאת לחץ מקביל לעמוד מים שגובהו 5 מטר. (הנ"ל מהווה דוגמא בלבד ומשתנה מיצרן ליצרן).
עצרי ה PVC מחולקים לשתי קבוצות
יתרונות וחסרונות של עצרי ה PVC
יתרונו של עצר PVC הנו בחוזקו הרב ובגמישותו אולם שיטה זו נחשבת למיושנת ויש לה מספר חסרונות וקשיי ביצוע.
עצר כימי מתנפח
עצר כימי מתנפח עם צנוריות הזרקה
חומרי איטום להפסקות יציקה ויצרנים
סיכום
השיטה הנפוצה והכדאית ביותר במקרה של איטום הפסקות יציקה הנה שיטת העצר הכימי המתנפח ובתוספת של מסטיק מתנפח. שיטה זו מבטיחה איטום יעיל לתקופה של עשרות שנים והינה בהחלט מספקת לצרכי בנייה פרטית קונבנציאונלית.
במבנים אשר מצויים בתוך מי תהום או במבנים אשר מצויים עמוק באדמה (כגון בחניונים תת קרקעים), כמו גם במאגרי מים ובריכות שחיה – כדאי מאוד לשקול את בצוע האיטום בעצר כימי עם צינוריות הזרקה ולהמנע מבעיות לטווח שנים ארוך.
במקרים של בניה לא עמוקה וללא מי תהום ניתן גם להשתמש בעצר הכימי המשחתי או בעצרים מ PVC. אך כאמור- עדיף העצר הכימי בתוספת מסטיק משחתי מתנפח.
כל האמור לעיל מהווה סקירה חלקית בלבד של סוגי העצרים הנפוצים. על מתכנן המבנה (האדריכל) לקבוע את סוג העצר בהתאם לתנאי השטח, הקרקע וסוג הבניה. בכל מקרה יש להיוועץ עם יצרני החמרים השונים ולבצע את העבודה על פי המפרטים הטכנים של כל יצרן ויצרן. יש לזכור כי כשל בבצוע אטימה זו גורם בהרבה מקרים לצורך בבצוע איטום מרתפים או מקלטים מבפנים, מה שכרוך בהוצאה כספית כבדה.
נשמח לסייע בכל שאלה באמצעות פורום איטום ושיקום.
אין תגובות