ראיון עם מהנדס שמואל (מולי) ליברמן, ראש המחלקה להנדסה
חלק ב` - גוף הראיון
חלק ג - דברי סיכום
מהנדס שמואל (מולי) ליברמן, בן 37 ואב לשלושה, מתגורר בתל אביב ועוסק בתחומי הבינוי והנדסה אזרחית כעצמאי במשרד לתכנון מבנים. בנוסף לכך, מכהן בשנתיים האחרונות כראש המחלקה להנדסה אזרחית (לימודי הנדסאים) במרכז לעיצוב ולטכנולוגיה אריאל בשומרון. שמואל צבר ניסיון של 14 שנים בפדגוגיה וניהול וכ-11 שנים בתכנון קונסטרוקציות.
איך נראה סדר יום טיפוסי שלך ?
גוף הראיון
מיהו המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה ?
המחלקה להנדסה אזרחית, הינה אחת המחלקות הותיקות במרכז, המכשירה הנדסאים לתחומי הניהול והתכנון. נכון להיום המחלקה הינה הגדולה הארץ ללימודי הנדסת בניין ומונה למעלה מ-200 סטודנטים הלומדים בלימודי יום במסלולים המותאמים לאוכלוסיה עובדת.
עקב הקרבה למרכז האוניברסיטאי אנו מנצלים את האמצעים העומדים לרשותנו במקום ומשתמשים וחווים ציוד חכם ומתקדם כגון מעבדות חוזק, שימוש במכשור משוכלל למדידות, חווים ולומדים על הדמיות של רעידות אדמה ועוד. חשיפה זו וניצול הקיים במרכז חושף את הסטודנטים שלנו לחוויות ואיכות לימודים השונה מבתי ספר להנדסאים אחרים בארץ.
במרכז קיימת אגודת סטודנטים פעילה, היוזמת מסיבות ואווירה צעירה ודינמית של הקמפוס האקדמי. תנאי הסביבה הלימודית מצויינים ומאירים, נוף משגע, מבנים חדשניים, מדשאות, מעונות, מה שנותן המון אוויר לנשימה. כתל אביבי מובהק, שגר, נושם ומבלה בת"א - אני מאוד אוהב את המרכז האקדמי באריאל. העשייה החברתית המתקיימת במרכז, לא יכולה להתרחש במקומות אחרים בארץ, מה שהופך את עבודתי כראש מחלקה - למהנה מאוד.
רק בשנה האחרונה הוצאנו את הסטודנטים לסיורים באתרי בנייה (צור יגאל, צור נתן), מפעלי בנייה (כלל בטון, איטונג) ומפעלי פלדה. בנוסף מתקיימים סיורים למקומות שנחשבים "מגה פרויקטים", לדוגמה: נתב"ג 2000, מתחם יד ושם בירושלים ועוד. פיתחנו מסורת במרכז שזכתה לשם "כנס שנתי" ובו צוות המחלקה בוחר נושא אקטואלי (שלא נמצא בתוכנית הלימוד) והסטודנטים מתנסים ולומדים אותו במשך שנה. בשנה שעברה הנושא שנבחר היה רעידות אדמה. הסטודנטים הציגו סמינריון והעמידו לטובת הכנס תערוכת דגמים.
בסוף השנה הקמנו כנס גדול אשר אליו הוזמנו אנשי מקצוע בתחום, אנשי תעשייה, קהל וסטודנטים מהמרכז לעיצוב ולטכנולוגיה וכן מהמרכז האקדמי. הכלל העיון הרצאות כלליות ומקצועיות.
הבית מורכב מאוד ובעל 3 קומות וקירות מסך ענקיים. הסטודנט התייחס למאמצים התרמיים המתפתחים עקב גודל הפרופילים וכן נתן פתרונות לוגיסטיים מעניינים ומקוריים. בנוסף התייחס הסטודנט בתהליך התכנון, לפתרונות מבניים בראייה של רעידות אדמה והשתמש בתוכנה של הצגת אלמנטים בשיטת ה"אלמנטים סופיים". בוצעה אנליזה של המבנה להשפעת רעידת אדמה, מאמצי כפיפה ומצב גבולי של הרס בעזרת תוכנת מחשב ייחודית. הפרוייקט באמת יוצא דופן בחשיבתו ובאיכות הביצוע אך זה מה שקורה כאן במרכז - איכות ומצוינות. הנדסאי שכזה, עובד כיום במשרד התכנון הפרטי שלי תוך הכרה בהנדסאי ועבודתו המצוינת.
עובדת אצלנו מיה המלי הבת של צבי המלי שהיא גם מנחת פרוייקטים וגם מרצה לתכנון מבנים. בהרצאותיה מאיה מביאה ידע עשיר מתוך השוק לספסל הלימודים ובכך התלמידים נחשפים לדוגמאות מהשטח. כיום מיה מתכננת את מגדלי השופטים באבן גבירול בתל אביב, רוטשילד 1 (חבס) ולאור זאת, היא מביאה את המערכות והפרטים העכשוויים ביותר.
עוד אנשי צוות - ערן מימרן מנהל את הבית הפרטי של חבס, אביב גרשון שהוא מנהל פרויקטים. רן פינצ`י מרצה לגאודזיה שעבד בעברו ב"דרך ארץ" וביצע את המדידות של כביש 6.
אני מחפש את האנשים המחוברים ביותר לשוק העבודה ליצירת בידול ויופי בין לימודי ההנדסאים לעומת לימודי הנדסה לתואר. בוגר המרכז להנדסאים ידע ביומו הראשון בעבודה בדיוק מה לעשות וזאת ללא תקופת התמחות.
טיפ/ מסר למתעניין לימוד את התחום או לבוגר המסלול ?
אחד הפרויקטים הוא לנסות להגיע למגזרים שונים אשר נחשפים פחות ללימודים אקדמיים ולנסות לשלב אותם בדינמיקה הישראלית המגוונת. אחד הפרוייקטים שאני גאה בו הוא חשיפת המגזר הערבי אל המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה באופן ממוקד. הפרוייקט החל עוד בסוף שנה שעברה ושיאו היה לפני שבועיים בעת ביקור של 150 תלמידים מהמגזר הערבי, ביום עיון אשר חשף נושאים אקדמיים, הרצאות, סיורים במעבדות וחשיפה של כל תחומי הלימוד. המפגש חשף את הקהל המגוון שלומד במרכז והפגיש בין סטודנטים מהמגזר שכבר לומדים או מלמדים במרכז מול אלו החדשים. יום זה השאיר בי תקווה רבה ובמבט על פרצופיהם הצמאים לידע של התלמידים שעוד רגע מצויים בבגרויות - ומכאן שאבתי סיפוק עצום.
כניסה לאתר המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה אריאל בשומרון
מטרת המייזם - חשיפת מגוון התפקידים והאפשרויות בענף ומתן במה לדעות ומחשבות של הקהילה האקדמית והמקצועית.
תכני הראיונות יעסקו בנושאים אקדמיים, מקצועיים, ענייני סטודנטים, אקטואליה ענפית, קריירה ועוד...
הגולשים מוזמנים להפנות שאלות למרואיינים בפורום הפורטל.
מעוניין\ת להיות המרואיין\ת הבא\ה ? כתוב\י לנו
אין תגובות