לתשומת לב מחפשי העבודה
בימים כתיקונם, שוק התעסוקה הוא שוק תחרותי.
בימי משבר\מיתון - השוק הוא שוק של מעסיקים. המעסיק יכול להרשות לעצמו לברור ולבחור את המועמד האופטימלי למשרה, מתוך מספר רב של מחפשי עבודה המבקשים להתקבל למשרה.
במצב כזה אין מחפש העבודה יכול להרשות לעצמו להגיע לראיון במחשבה שיהיו מועמדים טובים פחות או שליכולותיו וכישוריו יש ערך מוסף כלשהו. עליו לקחת בחשבון שגם לרבים ממתחריו על המשרה - כישורים ראויים.
במשרה יזכה מי שישכיל להבין כיצד מתנהלים תהליכי הגיוס, לכן ישנה חשיבות בהתמקצעות בחיפוש עבודה.
ניתן להקנות כלים מעשיים למחפש העבודה הפוטנציאלי שיעזרו לו לצלוח את תהליך החיפוש כך שבסופו של תהליך יתקבל למשרה הנכספת:
1. כתיבת קורות חיים כך שיהפכו למסמך שיווקי שיגרום למעסיק פוטנציאלי לזמנו לראיון עבודה
מסמך קורות חיים,שאתה משגר,מייצג אותך אצל מעסיק פוטנציאלי.אתה עצמך אינך נמצא מולו כדי להרשים,לכן מסמך קורות החיים צריך להיות ערוך כך שיגרום למעסיק פוטנציאלי להתרשם ממך,לפנות אליך לשם קבלת פרטים נוספים ולזמנך לראיון.
2. הכנה לראיון תעסוקה בו יוכל מחפש העבודה להציג את יכולותיו בדרך הטובה ביותר
בראיון עבודה עליך לשכנע מעסיק פוטנציאלי שאתה המועמד המתאים לתפקיד מבין מועמדים אחרים/נוספים.
הכנה מוקדמת לראיון עבודה תשפר בצורה משמעותית את הסיכויים של מחפש העבודה להצליח בו.
האם אתה מכיר את המושגים?
5. האם התפקידים המסתתרים מאחורי מושגים אלה-נהירים לך?האם באמת אלו התפקידים שאתה רוצה לעשות?שאתה מתאים להם?
הכרות עם עולם התוכן של מושגים ובעלי תפקידים בחברות השונות תבהיר לך יותר אם אילו התפקידים אותם תרצה למלא ותפרוש לפניך עולמות תוכן נוספים בהם תוכל להשתבץ בהתייחס לניסיונך/יכולותיך.
בוגרי אוניברסיטאות/מכללות שזו להם הפעם הראשונה בה הם מחפשים עבודה אינם מצויים בתהליכי גיוס לארגונים,וכן לא בעולמות התוכן השונים בארגון ושבהם הם יכולים להשתלב. הם מונחים בדרך כלל ע"י יועצות הכוון תעסוקתי הממלאות תפקיד בתוך המוסד האקדמי בו סיימו את לימודיהם ושלא תמיד בקיאות בתהליכי גיוס לארגונים ו/או בעולם התוכן של התפקידים בארגון ושל המשמעות המסתתרת אחרי עולם תוכן זה. רצוי היה להוסיף להם הכוונה של מי שכבר שמש בארגון כלשהו בפונקציה משאבי אנושית,כדי לתת להם ,כערך מוסף,את הראייה של מנהל גיוס/משאבי אנוש מתוך הארגון.
אוכלוסיית מחפשי עבודה בגילאי 50+ נחשבים לאוכלוסייה "בעייתית" הן בעיני מעסיקים פוטנציאליים והן בעיני עצמם.
במסגרת עבודתי כמנהלת תחום השמת בכירים בחברת השמה,נתקלתי לא פעם במחפשי עבודה, בגילאי 50+ , המגיעים לראיונות עבודה ומנסים לעקוף את בעיית הגיל במטרה לגרום למעסיק פוטנציאלי לראותם כמועמדים פוטנציאליים על אף ולמרות גילם.
תהליך חיפוש עבודה אינו מבטיח הצלחה מיידית. הוא עשוי להמשך זמן רב. בשל ריבוי פונים והרצון לבחור את הראוי שבניהם, מתארכים תהליכי הגיוס, ומחפש העבודה מוצא עצמו ממתין לתשובת הארגון אליו פנה, זמן רב. זוהי סיטואציה היוצרת לעיתים הרגשת כישלון, אי ודאות, חוסר בטחון ודימוי עצמי נמוך. במצב זה ועם כל הקושי שבדבר - יש להמשיך ולפעול. כיצד ?...
אין תגובות