כ-100 אתרי בנייה נסגרו עקב ליקויי בטיחות רבים
מינהל הבטיחות בזרוע העבודה במשרד העבודה והרווחה קיים בשבוע החולף מבצע אכיפה ארצי ב-170 אתרי בנייה ברחבי הארץ, ממחוז הצפון ועד הדרום.
תמונת אילוסטרציה להמחשה בלבד
תוצאותיו של המבצע אינן מבשרות טובות: מכלל האתרים שנבדקו, נסגרו כ-100 אתרים בשל ליקויי בטיחות רבים שנמצאו בהם. בין הליקויים הבולטים שנמצאו: חוסר בגידור בטיחות, אי שימוש בציוד מגן אישי לעובדים, עבודה בגובה שלא על פי הנהלים, ליקויים בתחום החשמל, בפיגומים, עובדים שלא עברו הדרכות בטיחות, היעדר עוזר בטיחות, אי מינוי או היעדרות מנהל עבודה ועוד.
כתנאי לפתיחתם של האתרים שנסגרו בצו, על מבצע הבנייה לבצע את הפעולות הבאות:
- תיקון כלל הליקויים אשר בגינן נסגר האתר
- מינוי ממונה בטיחות
- מינוי עוזר בטיחות
- הכנת תוכנית ארגון בטיחותי של האתר, הצגתה ואישורה בפני מפקח עבודה.
במקביל לצווים, נשלחו הודעות לבעלי תפקידים שהתרשלו בתפקידם ל-"מתן זכות טיעון" בטרם נקיטת סנקציות מנהליות כנגדם.
מסכנים את העובדים ואת התושבים
חלק ניכר מהאתרים שנסגרו הם אתרי תמ"א 38, הנמצאים בסביבה עירונית, מיושבת ומאוכלסת בצפיפות. ככאלה הם מסכנים לא רק את חיי העובדים אלא גם את התושבים.
הממונה על זרוע העבודה במשרד העבודה והרווחה, מוטי אלישע: "ריבוי ליקויי הבטיחות באתרי הבנייה שחשפו השנה מפקחי מינהל הבטיחות ובמבצע זה, מעידים על השינוי העמוק הנדרש מצד הקבלנים בתפיסת הבטיחות ובשיפור השמירה על חיי פועלי הבניין, לכן אנו מובילים תיקון חקיקה משמעותי שיגדיר את האחריות המפורשת של הקבלן והיזם באתרי הבנייה. מבצעי האכיפה הנרחבים השנה הם רק אחד מכלי האכיפה החדשים ופועל יוצא של שינוי המדיניות בעבודת המינהל, במטרה להיאבק ברשלנות הבטיחותית, עד לצמצום משמעותי במניין ההרוגים והנפגעים ושיפור רמת הבטיחות באתרי הבנייה בישראל.
קראו על המהלך לעדכון תקנות הבטיחות באתרי הבנייה, כאן >>