במבט חטוף לתוך תוכנת STRAP
תכנת STRAP היא אחת מהתוכנות הנפוצות המשמשות את מהנדסי המבנים ומשרדי התכנון לניתוח ואנליזת מבנים. התכנה ידידותית למשתמש, בכך שהיא מספקת ממשק גרפי תלת מימדי ולכן מאפשרת למתכנן להיחשף למגוון רחב של אפשרויות תכנון לרבות תכנון ואנליזת מבנים, גשרים, קליפות, מגדלים ועוד...
הגרסה הראשונה של תכנת ה STRAP נכנסה לשוק בשנת 1984 ובכך היתה הראשונה להציע ממשק אינטראקטיבי וידידותי למשתמש וזאת בניגוד לתוכנות שהיו מקובלות עד לשנה זו. בשנת 1989 שוחררה גרסה מספר 6 של תכנת STRAP ולראשונה הופיע ממשק גרפי ויזואלי עוד הרבה לפני שתוכנות הציעו ממשק המבוסס על מערכת ההפעלה "חלונות".
המודל פשוט: רוב הקורות התחתונות הינם בחתך 20/50, קירות ממ"ד ורצפות בעוביים שונים בהתאם לדרישות אדריכלות (שטחים מחוץ לשטחים פרטיים).
על המודל להיות פתור מבחינת תקן ישראלי (ת"י) 466, הן במצב הרס (זיון ברזלנות מתאים ברצפה ובקורות) והן במצב שירות (שקיעות מותרות).
יש להפעיל עומסים קבועים ועומסים שימושיים בהתאם לת"י 412 על המודל הנ"ל.
מתחת לכל עמוד בטון ממוקם כלונס (לכל כלונס מוצמד מספר משלו) וגם איפה שאין עמוד ממקמים כלונס כדי למנוע שקיעת קורה או שקיעת רצפה במקרה של שקיעה חריגה מהמותר שבת"י 466 ואין פתרון אחר.הקווים בתמונה הינם קורות או קירות ממ"ד והפעם התצוגה סטטית ולא גרפית כמו בתמונה הקודמת.
זהו, סיימתם כעת להעיף מבט מאוד חטוף בSTRAP. תכנת STRAP יודעת לחשב מודלים מורכבים ומתקדמים כמו מבני פלדה או בנייני מגורים ומשרדים וגם יודעת לחשב כוחות מרעידות אדמה לפי ת"י 413 ועוד דברים. אני בהתחלה לא כיבדתי את התוכנה מספיק (הינה מתוצרת ישראל) עד שהתנסיתי בתוכנות מתוצרת חו"ל ואני כיום ממש מגלה "יראת כבוד" כלפי תכנת STRAP.
אין תגובות