שלחתי אליכם קורות חיים ולא שמעתי מכם. למה?
"שלחתי אליכם קורות חיים ולא שמעתי מכם. למה?"
"למה אתם לא חוזרים אלי"?
"למה התהליך לא מתקדם?"
חברות השמה, באשר הן, תפקידן הוא "לשדך" בין מועמד למשרה.
חברות השמה חייבות להישאר נאמנות לדרישות החברה הספציפית ולדרישות השוק הכלליות. אין להן ברירה.
במבט מהיר על רשימת המשרות הפתוחות הנוכחית, אפשר לאפיין מס` קריטריונים, שחוזרים על עצמם.
בגדול (בגדול מאוד) - השכלה וניסיון. אני מתארת לעצמי שלא המצאתי את הגלגל בקביעה זו.
חברות השמה מקבלות מאות קבצי קורות חיים במהלך יום עבודה אחד. מסה רצינית, לכל הדעות.
על מנת שתוכלנה להתמודד עם הכמות, הן הגדירו לעצמן מס` מילות מפתח, שעשויות לעזור להן באיתור מועמדים רלוונטים, מוצלחים ואטרקטיביים (הן עבורה והן עבור החברה המגייסת).
השכלה 96 אחוז מהמשרות דורשות השכלה רלוונטית. 4 האחוזים הנותרים דורשים ניסיון רב, בהיעדר השכלה מתאימה. (מינימום של 3 שנות ניסיון בתחום המשרה).
איך יוצאים מהמצב הזה? חינוך שוק. ריאלי? לצערי הרב, לא. לא כיום, בכל אופן.
השאלה הנצחית. תואר או ניסיון? איש בדעתו יחיה, אך לחברות ההייטק תשובה נחרצת בנושא - תואר וניסיון. לבוגר מצטיין , בעל תואר, תהיה עדיפות על בוגרי קורסים מקצועיים למיניהם. במצב של בוגרים, הניסיון כמובן לא רלוונטי (ברוב המקרים. לא פעם שמעתי על בוגר טרי שנשאל בראיון העבודה הראשון שלו, על היעדר הניסיון התעסוקתי...).
ככלל
בוגרי אוניברסיטאות ומכללות מוכרות יקבלו עדיפות על בוגרי מכללות פחות מוכרות/קורסים מקצועיים.
בוגרי אוניברסיטאות עם ניסיון (מעל לשנה) יקבלו עדיפות על בוגרי אוניברסיטאות ללא ניסיון.
בוגרי אוניברסיטאות מצטיינים יקבלו עדיפות על בוגרי אוניברסיטאות.
בוגרי מכללות יקבלו עדיפות, אם יש להם ניסיון של 2-3 שנות ניסיון (לפחות) בחברת הייטק.
ניסיון תעסוקתי
קצרה היריעה מלפרט בנושא. הניסיון התעסוקתי הרלוונטי הוא ניסיון אחרוןבחברת הייטק. למועמדים עם קדנציה קודמת בחברות תעשייתיות/צרכניות/לואו-טק,יהיה קשה יותר (אם כי לא בלתי אפשרי) לבצע את המעבר לחברת היי-טק.
ניסיון בתחומים נדרשים, שבהם יש מחסור במועמדים טובים ומקצועיים, כדוגמת PHP,LINUX, KERNEL, EMBEDDED, DRIVERS ועוד. לעתים החברות תהיינה מוכנות לשקול מועמדות של מישהו בעל ניסיון משמעותי בתחומים אלה (בחברת הייטק, עצמאית) ולייחס חשיבות מועטה יותר למוסד הלימודים.
שירות צבאי
מילות מפתח בקורות החיים שיעשו כל מנהלת מגייסת למאושרת באדם- 8200, תלפיות. משוחרר טרי, ששירת ב-8200 בתפקיד טכנולוגי משמעותי/בוגר תלפיות,יקבל פניות רבות וזימונים לראיונות, שכר גבוה, תנאים ו-כבוד, כמובן.
שונות
`קפיצות` בין מקומות עבודה, בהפרשים של שנה ואפילו פחות- לא נראים טובבקורות חיים ומעוררים `חשד` ושאלות. להוציא מקרים של מועמדים צעירים שלמדו, עבדו, נסעו לטיול, או `חיפשו` את עצמם.
אותן הקפיצות פחות משמעותיות כשמדובר בתפקידי פיתוח PHP, לדוג`, בהם, בהרבה מהמקרים, הקפיצות הן כתוצאה מסיום של פרויקט.
לסיכום, קיימים קריטריוני סינון רבים וכל מקרה לגופו. לחברות ההשמה איןאפשרות לעמוד על אופיו ומקצועיותו חסרת הפשרות של המועמד, על סמך קורות החיים. קורות החיים הם כרטיס הביקור שלכם (והפרופיל בלינקדאין..), לכן כדאי להשקיע בהם. המוטיבציה, האסרטיביות והכריזמה בה ניחנתם, לא תמיד `יעברו`` בדף ה-A4 של קורות החיים. תכונות שכבודן במקומן מונח, אך מכורח הנסיבות, הולכות קצת לאיבוד בין שלל הקריטריונים האחרים (שקל יותר לסנן ולכמת).
סדר עדיפויות מעוות? קריטריוני סינון דרקוניים? יתכן. Don`t shoot the messenger
רועי שילוח - מנהל שווק