כשלי אדהזיה הנגרמים ממעבר אדי מים
ציפוי בטון או כל רצפה אחרת בחומר אטום שאינו נושם, דורש מחשבה תחילה במטרה למנוע כשלים בעתיד.
לכל סוג של משטח בטון ישנה כימיה והתנהגות הייחודיים לו. פורמולת הבטון הספציפית, מיקומו, גימוריו, אופן האשפרה ומצב התשתיות הם גורמים המקשים על חיזוי הדבקות הציפוי. כאשר ציפוי מגן חובר למצע פלדה, חייבים לציית לחוקים בסיסיים בכדי להבטיח אדהזיה - הידבקות טובה של החומרים זה בזה למשך זמן חייהם. בנוסף, ישנם סטנדרטים ברורים ומוגדרים להכנת המשטחים וניקיון הפלדה בכדי להבטיח הדבקה טובה של הציפוי.
שיטות הכנת משטחים מתוארות היטב במדריך הטכני של ICRI מס’ 03732, עם דגש על הכנת משטחי בטון לאיטום, ציפוי וכיסוי פולימרי (international concrete repair institute).
את ערכות בדיקת הסידן הכלורי ניתן להשיג בישראל אצל מספר ספקים, מחירן זניח והשימוש בהן פשוט.
בעיית הלחות בתוך ומתחת למשטחי בטון שעל הקרקע היא בעיה של הנובעת ממעבר של אדים דרך המשטח. זרימת הלחות אל המשטח היא טבעית ונובעת בשל מעבר אדים מלחץ גבוה לנמוך, במטרה ליצור שיווי משקל. על ידי שליטה או הפחתה של קצב מעבר הלחות במשטחים שעל הקרקע, אנו יכולים להשתמש בהם בהצלחה במערכות אטומות, בכדי להימנע מכשלי ציפוי אשר תוצאותיהם הן הדבקת ציפוי חדש והשבתת המקום.
ASTM F1869 - 11 Standard Test Method for Measuring Moisture Vapor Emission Rate of Concrete Sub floor Using Anhydrous Calcium Chloride
ביבליוגרפיה
** כניסה למאמר נוסף מפי אדריכל מריו ליטוין רצפות בטון מלוטש
בתמונה: ציפוי מתקלף
בתמונה: ערכה לבדיקת שחרור אדי מים
בתמונה: שקילת סידן כלוריד (לפני הבדיקה)
בתמונה: שקילת סידן כלוריד (אחרי הבדיקה)
בתמונה: ציפוי תקין
אין תגובות