שלום רב,
ידוע לי שלפי התקן 466/1, כדי שתקרה תהיה מתוחה בכיוון אחד, יחס האורכים שלה צריך להיות קטן מ-2. שאלתי היא, במידה וזה המצב, באיזה כיוון התקרה בדיוק מתוחה?
ומה הסיבה הפיזיקלית לכך?
תודה רבה
תקרה מתוחה בכיוון אחד
ש, 06/20/2015 - 22:07
#1
תקרה מתוחה בכיוון אחד
עומרי שלום רב.
קח לך דף נייר A4, והחזק אותו בארבע השפות שלו.
קל לראות שהוא מקבל בטן. מרכז הדף שוקע אבל הזווית שבין המרכז לשפה הארוכה (הכיוון הקצר של הדף) גדולה מאשר הזווית שבין המרכז לשפה הקצרה (הכיוון הארוך), ולכן הדף מתוח בכיוון הקצר. אותו דבר יקרה אם תחזיק אותו לאורך השפות הארוכות.
עכשיו, במידה ואתה מחזיק את הדף רק בשפות הקצרות אתה רואה שהצורה שהדף מקבל בטן היא שונה. עכשיו הוא מתוח רק בכיוון הארוך.
אותו הדבר מתרחש בתקרות - תקרה שבה יש כיוון אחד ארוך לעומת השני (יחס של 1:2 או 1:1.5 כשאין קורות) רוצה להימתח בכיוון הקצר שלה, ולכן אנו נרצה לתת קורות לאורך השפות הארוכות.*
אם התקרה מוחזקת רק בשתי השפות הקצרות אתה מאלץ אותה להימתח בכיוון הארוך.
* נקודה חשובה: אנו רוצים שמפתחי הקורה יהיו קצרים ממפתחי התקרה. כשאני אומר שאנו נותנים קורות לאורך השפות הארוכות של התקרה אני לא מתכוון שהקורות יהיו במפתחים ארוכים.הקורות ישבו על עמודים במפתחים קצרים, הם פשוט מחזיקים את השפה הארוכה של התקרה.
אני מקווה שההסבר מובן.
תודה רבה איציק.
הייתי רוצה להתעכב על עניין התקרה התפוסה ב4 שפותיה, שמבחינה מעשית המתיחה שלה אכן קורית בדרך שתיארת.. באספקט החישובי יש משהו שלא מסתדר לי - בהינתן מצב כזה, למעשה אנו מקבלים 2 סכימות סטטיות תואמות של סמך - סמך עם FD תואם בשתי הסכימות? אם אכן כך קורה, שאלתי היא איך בפועל הזווית שנפתחת בכיוון הקצר גדולה מאשר הזווית בכיוון הארוך - הרי ידוע לנו שהשקיעה המקסימלית תלויה ב- fd ו- L. לכן, מבחינה חישובית, הזוית שנפתחת בכיוון הארוך תהיה גדולה יותר. אשמח לביהור בעניין הזה..
ושוב, תודה רבה!
LIKE :-)
עומרי,
השגיאה שלך היא בהנחה שחלוקת העומס זהה לשני הכיוונים.
הכח Fd הפועל על שטח התקרה יעבור בצורה לא אחידה דרך הכיוון שיותר קשיח.
אם Ly>Lx אז הכח Fdx>Fdy.
בפיתוח המשוואה המתמטי האילוץ שלך הוא המצב הפיזי שבו בנקודה המרכזית השקיעה שווה במפתחים שונים (=הזויות שונות),
ולפי זה אתה מקבל כח שונה לכל כיוון.
אני מוחה
בכיוון הארוך יותר כמובן
הוסף תגובה חדשה