מדריך לבניית מודל בתוכנת STRAP - פרק 3
1. הקדמה
על מנת לקבל תוצאות מדויקות עבור תקרה, נחלק אותה לאלמנטים סופיים. ככל שנחלק את התקרה לאלמנטים קטנים יותר (ורבים יותר) כך נקבל תוצאות מדויקות יותר.
תפריט הגדרת האלמנטים והצלמיות בהן נשתמש:
הגדרת אלמנט משולש
הגדרת אלמנט מרובע
הגדרת משטח המחולק לאלמנטים
הגדרת חתך
3. הגדרת תקרה
כעת יופיע החלון הבא :
* בפרק הקודם - "פרק 2 - הגדרת קורות ועמודים", הזכרתי את צלמית הפיצול : במקרים מסוימים ניצור נקודות חדשות על קורות קיימות. על מנת "להכניס" את נקודות אלה לקורה נוכל להשתמש באופצית הפיצול. במקרה שלנו, התוכנה יצרה נקודות חדשות כדי ליצור את האלמנטים הסופיים.
חלק מהנקודות האלה נמצאות על הקורות. נקליק על הצלמית ונבחר ב Selec all beams כדי "להכניס" את הנקודות החדשות לתוך הקורה. ברגע שעשינו את הפעולה הזאת, התוכנה יודעת שהתקרה נשענת על הקורות.
* אני לא יודע אם זה רק אני, אבל הרבה פעמים קרה לי ששכחתי להשתמש באופציית הפיצול ולכן קיבלתי תוצאות לא נכונות. בפרק שיעסוק בניתוח תוצאות האנליזה, נוכל לראות איך ייראו התוצאות עם פיצול וללא פיצול.
4. תפריט הגדרת חתך
כעת נשייך את החתך לאלמנטים באתה צורה שעשינו עבור קורות בפרק 2.
5. הגדרת תקרה עם פתח
* על מנת להימנע ממצב בו לא תוכלו "למצוא" את הנקודות שהגדרתם בתור גבולות הפתח בגלל סבך האלמנטים, אני ממליץ לחבר את נקודות אלה עם קורות "זמניות" ולאחר שנסיים להגדיר את התקרה והפתח נמחק אותן.
תקרת חלל כבלים במבנה חשמל ומכשור.
סיימנו את הפרק השלישי של המדריך.
1. קיימות מספר דרכים/צורות להגדרת מודלים בתוכנה. אני לא מתכוון להשתמש בכל האפשרויות/האופציות הקיימות בתוכנה.
2. המאמר הנ"ל אינו מתיימר להיות היעיל/המהיר/הנכון ביותר. כל מהנדס וההרגלים שלו, השיטה שלו, דרך המחשבה שלו, ורמת היכרותו עם התוכנה.
אם נתקלתם בטעויות, אשמח מאוד אם תיידעו אותי דרך המייל.
אין תגובות