אלה הם מודולים של בית תרומי (מודולרי).בפנים יש הכול צנרת,חשמל,מטבח,שירותים,מקלחת מה שנשאר זה רק חיבור המודולים,חיבור לחשמל,חיבור צנרת מים וחיפוי חוץ . כל קומה מורכבת מ 2 מודולים כאלה או 2 קומות מ 4 מודולים.מרכיבים אותם על קירות מסד הבנויים מראש. עשויים בקנדה ,הם נמכרים פה כמו עוגיות חמות
אני לא יודע עד כמה מסה טרמית בכלל חשובה במדינה כמו קנדה (אולי אפילו פוגעת). הבידוד כמובן חשוב מאוד, אבל אין בעיה להגיע להתנגדות טובה למעבר חם ע"י מילוי החללים בקירות בחומר בידוד ובנוסף נציבי העץ לא מהווים גשרים טרמים היות ותכונות הבידוד שלהם לא רעות לכשעצמם.
מסה טרמית יכולה לשרת מבנה במקומות כמו בארץ כשביום חם ובלילה קר. המסה הטרמית "מתמלאת" אנרגיה בשעות היום ומשחררת אותה בלילה. בקנדה אין אנרגיה גם במשך היום , צריכים לחמם תמיד. אם רוצים לעבוד בניצול טוב של מערכת החימום לדעתי אין טעם להשקיע אותה במילוי הקיבולת של מסה טרמית גדולה - זה בזבוז מיותר.
בכל מקרה אני לא אסיים לפני שאומר שאני ממליץ לקחת את הדברים שלי בערבון מוגבל היות ואין לי יותר מדי השכלה פורמלית או נסיון בנושא.
מקדם U: מוליכות תרמית כוללת (וואט למטר מרובע, לכל מעלת צלסיוס) הוא שיעור זרימת החום דרך אלמנט הבניין, כתוצאה מהפרשי טמפרטורות בין האוויר שבצד הפנימי, לבין האוויר שבצד החיצוני. מקדם R: התנגדות תרמית כוללת (מטר מרובע למעלה צלסיוס, לוואט) היא ההתנגדות למעבר חום דרך אלמנט בניין. הוא ההפוך של מקדם U, כלומר- U/1. ככל שערך U קטן, ערך R גדל וכושר המבודד למנוע מעבר חום בהולכה משתפר. שימו לב! מקדמים אלו (R,U) מתייחסים להולכה בלבד ואינם מתייחסים לקרינה והסעה.
אני לא רואה אפשרות להשתמש במים כחומר בידוד ובטח בגלל זה לא נפוצים נתונים כאלו עליו בתחום של הנדסה אזרחית. תוכל אולי למצוא ערך אם תחפש water heat conductivity צריכה להיות התאמה ליחידות שmparmit מראה. (לפעמים נוקבים בערכים למעלת קלווין במקום צלסיוס) בכל מקרה אתה יכול איכותנית להבין שמים זה מוליך חם טוב ולכן ערך המוליכות גבוה. ההתנגדות R מוגדרת כהופכי שלו (ולכן צריכה להיות קטנה מאוד)
מה בתמונה
CivilEng 2011-6-24 20:13:5
מזל טוב ! קנית אוטו חדש ?!
לא, כי יש לי כבר
mparmit 2011-6-19 2:22:36
לצערי זה לא אוטו
חלק מהרכבה של בית
בית, חדש מהניילונים?
אלה הם מודולים של בית תרומי (מודולרי).בפנים יש הכול צנרת,חשמל,מטבח,שירותים,מקלחת מה שנשאר זה רק חיבור המודולים,חיבור לחשמל,חיבור צנרת מים וחיפוי חוץ .
כל קומה מורכבת מ 2 מודולים כאלה או 2 קומות מ 4 מודולים.מרכיבים אותם על קירות מסד הבנויים מראש.
עשויים בקנדה ,הם נמכרים פה כמו עוגיות חמות
כשאתה אומר פה, אתה מתכוון לקנדה?
גם בארץ עושים כאלה, ממה שראיתי, יש אפילו אופציה
להוביל אותם עם החיפוי חוץ כבר מורכב עליהם (אפילו מבטון)
ורק צריך לחבר אותם לכלונסאות קיימים
כן קנדה.
הייתי במפעל לפני כמה שבועות.
הגג
גם אני הייתי במפעל (בארץ) לפני כמה שבועות
עושים אותו דבר, אבל קונסטרוקציה מפלדה ורצפה מבטון
ממה שאני רואה בתמונות האלו, מסה טרמית אין להם,
הם נסמכים רק על מערכות חימום/קירור בלבד?
מסה טרמית
יש קצת בקירות R25 - R30 בגג R40 - R50
ובנוסף כמובן חימום חשמלי,גז או סולר.
מה הסימולים האלה אומרים?
בשורה התחתונה יש קצת חומרי בידוד בקירות
אבל פחות כבדים מאיטונג?
אני לא יודע עד כמה מסה טרמית בכלל חשובה במדינה כמו קנדה (אולי אפילו פוגעת).
הבידוד כמובן חשוב מאוד, אבל אין בעיה להגיע להתנגדות טובה למעבר חם ע"י מילוי החללים בקירות בחומר בידוד ובנוסף נציבי העץ לא מהווים גשרים טרמים היות ותכונות הבידוד שלהם לא רעות לכשעצמם.
נקודה מעניינת
תוכל להסביר מתי/איך מסה טרמית פוגעת?
מסה טרמית יכולה לשרת מבנה במקומות כמו בארץ כשביום חם ובלילה קר. המסה הטרמית "מתמלאת" אנרגיה בשעות היום ומשחררת אותה בלילה.
בקנדה אין אנרגיה גם במשך היום , צריכים לחמם תמיד. אם רוצים לעבוד בניצול טוב של מערכת החימום לדעתי אין טעם להשקיע אותה במילוי הקיבולת של מסה טרמית גדולה - זה בזבוז מיותר.
בכל מקרה אני לא אסיים לפני שאומר שאני ממליץ לקחת את הדברים שלי בערבון מוגבל היות ואין לי יותר מדי השכלה פורמלית או נסיון בנושא.
מקדם U: מוליכות תרמית כוללת (וואט למטר מרובע, לכל מעלת צלסיוס) הוא שיעור זרימת החום דרך אלמנט הבניין, כתוצאה מהפרשי טמפרטורות בין האוויר שבצד הפנימי, לבין האוויר שבצד החיצוני.
מקדם R: התנגדות תרמית כוללת (מטר מרובע למעלה צלסיוס, לוואט) היא ההתנגדות למעבר חום דרך אלמנט בניין. הוא ההפוך של מקדם U, כלומר- U/1. ככל שערך U קטן, ערך R גדל וכושר המבודד למנוע מעבר חום בהולכה משתפר. שימו לב! מקדמים אלו (R,U) מתייחסים להולכה בלבד ואינם מתייחסים לקרינה והסעה.
מקדם התנגדות תרמית R
(מ"ר מע' C לואט)
חומרים
0.1
קיר בטון יצוק בעובי 20 ס"מ
0.4
בלוק 5 חורים אפור 20 ס"מ עם טיח רגיל
1.24
בלוק בטון תאי מאושפר בינוני בעובי 20 ס"מ
1.37
בלוק בטון תאי מאושפר בינוני בעובי 22 ס"מ
0.92
בלוק פומיס 20 ס"מ 8 חורים
0.95
בלוק פומיס 23 ס"מ
חומרים קלים
0.25
פוליסטירן מוקצף בעובי 1 ס"מ
0.29
חומר בידוד מינרלי בעובי 1 ס"מ
מה זה חומר בידוד מינראלי ?
ומה ה R של מים ?
למשל צמר סלעים.
אני לא רואה אפשרות להשתמש במים כחומר בידוד ובטח בגלל זה לא נפוצים נתונים כאלו עליו בתחום של הנדסה אזרחית. תוכל אולי למצוא ערך אם תחפש water heat conductivity
צריכה להיות התאמה ליחידות שmparmit מראה. (לפעמים נוקבים בערכים למעלת קלווין במקום צלסיוס)
בכל מקרה אתה יכול איכותנית להבין שמים זה מוליך חם טוב ולכן ערך המוליכות גבוה. ההתנגדות R מוגדרת כהופכי שלו (ולכן צריכה להיות קטנה מאוד)
מה שאני מבין שככל שמשקל הקיר גדול יותר (ק"ג למ"ר) נדרש מקדם R קטן יותר
הוסף תגובה חדשה