בדק בית על ידי הקונה
לרוכשי דירה חדשה או בית חדש - דו"ח בדק בית משרת את האינטרסים של רוכש דירה מהקבלן. דו"ח בדק בית מהווה בסיס להתדיינות לגבי אופן ביצוע התיקונים ו/או קבלת פיצוי כספי בגינם מהקבלן. במקרים רבים מתגלעות בעיות בהתדיינות מול הקבלן בעקבות תוצאות דו"ח בדק הבית ואיתור ליקויי בנייה שונים. במצבים מסוימים הנושא מגיע לדיון בבית המשפט. לפיכך, חשוב ביותר שהמבצע את בדק הבית יהיה מומחה אמיתי בנושא איתור ליקויי בנייה, כזה שיצליח להעביר נאמנה את חוות דעתו המקצועית במהלך חקירתו כעד מומחה בבית המשפט.
במקרה של רכישת דירה מ"יד שנייה" - דו"ח בדק בית הוא כלי המאפשר לרוכש הפוטנציאלי להפעיל שיקול דעת באשר לתיקונים שיידרש לבצע בדירה. כמות ליקויי הבנייה משפיעה על הפחתת מחיר העסקה, בכפוף לאומדנים הכספיים הנדרשים לתיקון ליקויי הבנייה והמבנה השונים.
ברכישת דירה מ"יד שנייה", דו"ח בדק בית מציג בפני הרוכש מאפייני דירה הנדסיים, שמרביתם סמויים מעיני הרוכש הסטנדרטי אך גלויים לעיניו של הבודק המקצועי. גם במקרה של בדק בית בדירת "יד שנייה" חשוב להיעזר במומחה אמיתי, מקצועי ומיומן באיתור ליקויי בנייה וליקויים מבניים, שכן דו"ח בדק בית הינו מסמך משמעותי - בכוחו להכשיל עסקה או לחילופין לעודד רכישת מבנה בעייתי, הסובל מליקויי בנייה ומחייב השקעת סכומי כסף גדולים לצורך שיקומם.
מה נכלל בסקר ביקורת מבנים?
ביקורת מבנים היא חוות הדעת ההנדסית, המופקת לאחר ביקור מהנדס מומחה במבנה שרכשתם. במהלך בדיקת הנכס נבדקים מספר פרמטרים לצורך איתור ליקויי בנייה: התאמת הבנייה לתכניות ולשינויים שסוכמו עם הקבלן, מצב החשמל, מצב התריסים, איתור ליקויי בנייה כגון: רטיבות, ריצוף לא תקין, סדקים, ליקויים במדרגות, ביוב, טיח, דלתות וחלונות, אינסטלציה ועוד.
דו"ח ביקורת מבנים בודק את מצב הנכס אל מול תקנות הבנייה הרשמיות בישראל
מה בין ביקורת מבנים לבדק בית?
ביקורת מבנים, כמו דו"ח בדק בית, היא סקר המורכב משלבים שונים:
מה עושים עם דו"ח ביקורת מבנים?
המחוקק פועל רבות בנושא שיפור טיב הביצוע של הקבלנים, במטרה לצמצם כמויות ליקויי בנייה. במסגרת חוק המכר (דירות), התשל"ג 1973, נקבעו תחומי אחריות רחבים וארוכי טווח (אפילו עד 10 שנים) לרכיבים השונים שבנכסים. זאת מתוך כוונה ורצון שקבלנים לא יחסכו בטיב הביצוע ובאיכות התכנון והבנייה, ויאפשרו לכם ליהנות מהנכס שלכם בהתאם לסכום הרב ששילמתם עבורו.
במידה ואין התייחסות מצד הקבלן לתוצאות סקר ביקורת מבנים או שההתייחסות אינה הולמת, השלב הבא הוא ייעוץ משפטי. מכאן והלאה יש לפעול לפי הנחיות עורכי הדין ולהמתין לפעולת מערכת המשפט. זהו הליך ארוך ומייגע, אך אם אין כל דרך אחרת לקבל פיצוי מהקבלן עבור ליקויי בנייה או תיקונם על ידו – הרי שבפניכם, הרוכשים, לא עומדת ברירה אחרת.
אין תגובות