בדיקת עמידות מבנים קיימים בעזרת תוכנת MivneCAD
לא הרבה מהנדסים שמעו על תוכנת MivneCAD. התוכנה המפותחת ע"י "קובוס ישראל", ייחודית בכך שכל שלבי העבודה ( מידול המבנה, חישוב והכנת שרטוטי קונסטרוקציות) מתבצעות דרך האוטוקאד. הדבר מאפשר נוחות עבודה של המשתמש וחסכון ניכר בזמן העבודה. בכתבה זו אתמקד על אחד היתרונות החשובים שיש ל-MivneCAD, והוא הערכת עמידות מבנה קיים לרעידות אדמה.
תקן 2413 פועל באותו אופן, אלא שהקריטריונים שנשתמש בהם מתייחסים בעיקר למצב המבנה:
כדי להדגים את התוכנה בחרתי להראות דוגמא לחישוב שמופיעה בתקן עצמו:
סכמת המבנה הנבדק:
השלב הראשון הוא לבנות מודל של המבנה. אנו משרטטים באוטוקאד תוך שימוש בסרגל כלים ייעודי.
כלי זה מאפשר לנו להגדיר אלמנטים כמו תקרות, קירות, עמודים וקורות בקלות. קיימת האפשרות לעבוד בלעדיו ולשרטט את האלמנטים ידנית , הכול תלוי בנוחות המשתמש.
אחת האפשרויות בתוכנה היא שכפול קומה טיפוסית: פשוט נזין איזו קומה מוצגת בשרטוט שלנו, מהו גובה כל קומה ואילו קומות אנו רוצים לשרטט. תכנת MivneCAD תייצר לבדה שרטוטים ותעדכן את גבהי המפלסים בכל שרטוט באופן אוטומאטי.
בשרטוטים מוגדרת הגיאומטריה ועומסים אנכיים. נזין את שאר הנתונים במסך ההגדרות של התוכנה:
MivneCAD יודעת לקרוא את השרטוטים שלנו, לקשר בין הרכיבים הקונסטרוקטיביים שבין הקומות, לאסוף ולהעביר עומסים בין הקומות, ולהרכיב מודל תלת מימדי של המבנה.
שלב החישוב נמשך שניות מועטות, ובסיומו נקבל סיכום מפורט על התוצאות:
MivneCAD מזהה בעצמה את גרעין ההקשחה, מחשבת את האינדקס הסיסמי ואת ההמלצה על פי התקן. בנוסף יוצג לנו דו"ח מסכם שנוכל להדפיס כחלק מהגשת הבקשה לעירייה.
בתכנת MivneCAD ברגע שיש לנו את הנתונים ההתחלתיים על המבנה הקיים, המהנדס יכול לנצל את זמנו כדי להתעסק בבעיות העקרוניות של הפרויקט כמו השוואת חלופות לחיזוק, במקום לבזבז אותו על עבודה פשוטה ומועדת לטעויות.
אין תגובות